Українські захисники знищили російської артилерії на вісім мільярдів доларів

Українські захисники знищили російської артилерії на вісім мільярдів доларів

Сили оборони України за дев'ять місяців знищили 144 артилерійські бригади російських військ, вартість яких становить приблизно вісім млрд доларів. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Відомо, що з 1 січня по 1 жовтня 2024 року Збройні сили України знищили 10 373 артилерійські системи російських загарбників.

"Найчорнішим" днем для армії російської федерації стало 22 вересня, коли, за даними Генерального штабу ЗСУ, українські захисники знищили 81 ворожу артсистему.

"Один артилерійський дивізіон – це 18 артилерійських стволів, артбригада – 72 артустановки. Отже, впродовж дев’яти місяців цього року Сили оборони знищили умовно 144 ворожі артбригади", - йдеться в повідомленні.

Знищені або виведені з ладу без перспективи відновлення ворожі САУ, гаубиці та гармати, можливо, найдорожчий металобрухт у світі.

"Витрати росії на війну, загарбання чужої землі, вбивства українців могли бути направлені на вирішення внутрішніх соціальних питань. За 8 млрд доларів США, до прикладу, агресор міг би побудувати 13 сучасних спортивних арен або 18 об’єктів охорони здоров’я, оснащених найкращими зразками лікувально-діагностичної апаратури", - додали в Міноборони.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російський флот вперше за два роки провів масштабні стратегічні навчання "Океан-24", але не в Чорному морі.

Головне