Українські захисники неба за ніч збили 24 ворожі БПЛА “Shahed”

Українські захисники неба за ніч збили 24 ворожі БПЛА “Shahed”

Російські окупанти протягом ночі з 5 на 6 липня здійснили чергову повітряну атаку на Україну, використовуючи 27 ударних безпілотників типу “Shahed-131/136”. 

Про це повідомляє командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

БПЛА були запущені з території Криму та Курської області рф.

Назустріч ворожим безпілотникам піднялися мобільні вогневі групи Сил оборони України, задіяні зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та ППО Сухопутних військ, а також підрозділи радіоелектронної боротьби.

Дії українських захисників неба призвели до того, що 24 з 27 ворожих “Shahed” були збиті. БПЛА впали на території Дніпропетровської, Полтавської, Запорізької, Херсонської, Харківської, Донецької, Сумської, Чернігівської, Вінницької, Київської, Кіровоградської та Миколаївської областей.

Нагадаємо, телемарафон "Єдині новини" разом з колегами із медіасфери розпочинають масштабний збір коштів на ударні морські дрони MAGURA V5 ГУР МО.

Реквізити для поповнення банки "MAGURи для ГУРу":

Отримувач: Подолянчук Діана Станіславівна

IBAN: UA613220010000026201345832856

ІПН/ЄДРПОУ: 3413801086

Mono: https://send.monobank.ua/jar/7dFh8mmuXf

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 6 липня російські окупанти здійснили черговий напад на Сумську область, використовуючи безпілотні літальні апарати типу Shahed. Внаслідок атаки постраждала енергетична інфраструктура регіону.

Головне