Українські воїни не дають ворогу просуватись на Харківщині, - НГУ

Українські воїни не дають ворогу просуватись на Харківщині, - НГУ

Бійці Національної гвардії не дають російським підрозділам здійснювати просування на Харківському відтинку фронту. Про це повідомляють у Центрі спецпризначення НГУ "Омега".

"Спроби армії рф просунутись на Харківському напрямку зруйновані. Все, на що вони здатні - з безпрецедентною жорстокістю проводити терористичні обстріли обʼєктів цивільної інфраструктури міста Харків", - йдеться у повідомленні. 

Противник продовжує щоденно зазнавати втрат у живій силі та техніці. Так, лише на ранку спецпризначенців "Омеги" за добу п'ять вбитих та четверо поранених окупантів. Окрім того, на ділянці Харківського напрямку, яким вони опікуються, було уражено міномет калібру 120-мм, дві одиниці автомбільної техніки та ліквідовано польовий склад БК ворога.

Нагадаємо, Головне оперативне управління Генштабу ЗСУ ще кілька днів тому повідомило, що армія рф не змогла досягнути поставлених цілей щодо заходу вглиб території Харківщини на 20-30 км і створення там буферної зони. Наступ противника на область зупинений.

Як писав "Ми-Україна" раніше, число загиблих в результаті ворожого обстрілу будівельного гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові 25 травня на ранок збільшилось до 12 осіб. Згідно з вечірніми зведення таких нараховувалось шестеро. Поранень зазнали 43 людини. В результаті іншого удару по обласному центру напередодні травмовано ще 25 людей, серед яких 14-річний хлопець. 

Головне