Українські воїни дроном взяли полоненого на Авдіївському напрямку (відео)

Українські воїни дроном взяли полоненого на Авдіївському напрямку (відео)

Бійці бригади "Маґура" (47 ОМБр) показали як за допомогою безпілотника їм вдалось взяти у полон військовослужбовця рф на Авдіївському напрямку. Кадри операції опублікував командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Воїни побачили на полі бою загарбника, який не орієнтувався в просторі. Його мали рятувати свої через коригування дроном відступу. Але наш безпілотник викликав у окупанта більше довіри", - розповів він. 

Як вдалось дізнатися, полоненого звати Алєксєй. Чоловікові повних 47 років, 22 з яких він провів у місцях позбавлення волі. Призначений судом термін він відбув не весь, його "забрали та привезли на війну, пообіцявши очистити репутацію". За те, що пішов воювати Алєксєю дали 169 000 рублів (1857 доларів), але гроші він так і не отримав. Річ у тім, що картку з коштами він віддав іншому окупанту, а його вбили.

Наразі полоненого передали уповноваженим органам.

"Лише за цей тиждень в операційній зоні ОСУВ "Таврія" взято в полон більше десятка "алєксєїв", - розповів Тарнавський. 

Нагадаємо, 8 лютого відбувся обмін полоненими з росією. В Україну повернулось ще 100 українських захисників. Серед них - воїни Національної гвардії, прикордонники та військові Збройних сил України. При цьому більшість з них є захисниками Маріуполя. У межах попереднього обміну 31 січня Україні вдалося повернути 207 захисників

Як писав "Ми-Україна" раніше, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що держави-члени Альянсу повинні готуватися до тривалого протистояння з росією. Він наголосив, що їм потрібно збільшувати виробництво боєприпасів та різних видів озброєння, щоб бути готовим протидіяти рф.

Головне