Українські військові зможуть отримати дозвіл на медичну практику через "Дію"

Українські військові зможуть отримати дозвіл на медичну практику через

Військовослужбовці та військові частини мають змогу отримати дозвіл на провадження медичної практики через "Дію". Про це повідомило оборонне відомство.

"Система працює, перші декларації вже подали через портал "Дія". Це значно спрощує процес, який раніше вимагав збору великого пакета документів та очікування рішення від МОЗ", — розповіла заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Військові частини, військовослужбовці яких беруть участь у бойових діях чи здійснюють бойові завдання, можуть скористатися механізмом отримання дозволу на медичну практику.

"Подача електронних декларацій через портал "Дія" – це продовження державної політики на цифровізацію та усунення корупційних ризиків, адже виключає необхідність людського контакту з чиновниками. Окрім того, у разі зміни командира військової частини, декларація залишається чинною. Також акцентую на тому, що декларація буде діяти до кінця воєнного стану + 3 місяці після його припинення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, понад 2 тисячі крилатих і балістичних ракет росії були збиті над Україною за час повномасштабної війни. Про це повідомило Міністерство оборони.

У Міноборони України зазначили, що результат титанічної праці українських сил - це тисячі врятованих життів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники Державної прикордонної служби України виявили у горах Закарпаття "альпіністів", які намагалися незаконно потрапити до Румунії. Про це повідомили у пресцентрі ДПСУ.

За даними прикордонників, затримані три дні блукали горами без їжі та спорядження.

Головне