Українські військові просунулися на південь від Бахмута, - ISW

Українські військові просунулися на південь від Бахмута, - ISW

Українські війська продовжили наступальні операції на Бахмутському напрямку і нещодавно перемістилися на південь від Бахмута.

Про це зазначено в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Збройні сили України вивели росіян з позицій поблизу Степового. 12 грудня російські війська здійснювали локалізовані наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, проте не досягли підтверджених успіхів. Згідно з Генеральним штабом ЗСУ, українські сили відбили принаймні вісім атак російських військ на напрямку Куп'янськ в районі Синьківки, Петропавлівки та Іванівки, а також дві атаки на Лиманському напрямку.

Українські війська продовжують наступальні операції на північний схід та південь від Бахмута, і недавно вони здійснили просування на південь від Бахмута. Президент України Володимир Зеленський особисто оприлюднив відео, на якому українські війська піднімають прапор над Горлівським териконом, свідчачи тим самим про контроль над цією територією.

Крім того, 12 грудня російські війська продовжували наступальні дії поблизу Бахмута, але не досягли жодних підтверджених успіхів. За словами російського блогера, який посилається на українських військових спостерігачів, 11 грудня російські війська просунулися до 440 метрів на Іванівському напрямку, на 840 метрів на схід від Богданівки та на північ від Хромового. Однак він також зазначив, що погані погодні умови та ожеледь уповільнили просування росіян.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили принаймні 14 російських атак поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Північного.

Російські війська продовжили наступальні дії в районі Авдіївки і робили це у прискореному темпі. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 грудня, свідчать про те, що російські війська просунулися на південний захід від Авдіївки.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ знищили ще 850 російських окупантів за добу.

Головне