Українські веслувальники Ковальов і Хмара вийшли у півфінал Олімпіади

Українські веслувальники Ковальов і Хмара вийшли у півфінал Олімпіади

Український екіпаж у складі Станіслава Ковальова та Ігоря Хмари успішно подолав втішні заїзди у змаганнях з академічного веслування на Паризькій Олімпіаді. Спортсмени вибороли право виступити у півфіналі у класі легкої парної двійки.

У третьому кваліфікаційному заїзді український дует посів четверте місце, що не забезпечило їм прямого виходу до півфіналу. Однак шанс на продовження змагань залишався - для цього треба було фінішувати у трійці лідерів втішних заїздів.

У другому втішному запливі українські веслувальники змагалися з екіпажами з Японії, Мексики, Бельгії та Узбекистану. На першій половині дистанції (500 м) Ковальов і Хмара трималися на другій позиції, але згодом поступилися мексиканцям.

Ковальов та Хмара виступатимуть у півфіналі в середу, 31 липня. Екіпажі, яким не вдалося відібратися до півфіналів, візьмуть участь у втішних фіналах і не будуть боротись за медалі.

Екіпаж Ковальова та Хмари вдруге змагається на Олімпійських іграх після дев'ятого місця легких парних двійок у Токіо-2020.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх 2024 року українська спортсменка Дар'я Білодід, яка виступає у дзюдо, завершила свій виступ на етапі 1/8 фіналу, раніше на цих же змаганнях вона здобула перемогу, завершивши сутичку всього за 5 секунд.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Олімпійських іграх у Парижі стався прикрий інцидент під час дебютного матчу збірної Південного Судану з баскетболу. Перед грою з Пуерто-Рико організатори помилково увімкнули гімн сусіднього Судану, пише Independent.

Головне