Українські тральщики візьмуть участь у міжнародних морських навчаннях у Британії

Українські тральщики візьмуть участь у міжнародних морських навчаннях у Британії

Українські тральщики візьмуть участь у міжнародних морських навчаннях у Британії. Про це повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ. 

"Два шукачі мін Військово-морських сил Збройних сил України, які Велика Британія передала Україні у 2022 році, прибули до бази Королівського флоту в місті Портсмут, Англія, де планується проведення спільних навчань. Мова йде про мінні шукачі "Чернігів" та "Черкаси", які національні ВМС отримали від Великої Британії у 2022 році", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що екіпажі кораблів пройшли навчання, яке тривало 18 місяців. 

"У Портсмуті кораблі проходитимуть підготовку до навчань у водах Великої Британії з Королівським флотом та ВМС Сполучених Штатів Америки. В майбутньому набутий досвід стане в нагоді Україні під час взаємодії з країнами-партнерами за стандартами НАТО", - додали в пресслужбі.

Нагадаємо, що росіяни перекинули у Новоросійськ всі серйозні бойові одиниці флоту. В Криму залишили ті кораблі, які є в ремонті або які немає де ставити у Новоросійську.

Як повідомляли "Ми-Україна", російське командування планувало перекинути в Чорноморську акваторію свій ракетний корабель "Сєрпухов", який згорів на базі "Балтійськ".

Головне