Українські сили ППО збили усі 29 "шахедів", які росіяни запустили по Україні

Українські сили ППО збили усі 29

У ніч на 15 серпня 2024 року росіяни завдали удару 29 ударними БпЛА типу Shahed, українська протиповітряна оборона збила всі ударні дрони у 8 областях. Про це повідомляють у Повітряних силах Збройних сил України.

Наші захисники працювали у Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській та Київській областях.

Також ворог завдав удару 3-ма керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Курської області.

У результаті протиповітряного бою розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних Сил безпілотники було збито у небі над Миколаївською, Черкаською, Кіровоградською, Херсонською, Запорізькою, Сумською, Чернігівською та Київською областями.

Ракети загарбники випустили з повітряного простору Курської області рф, а "Шахеди" – із районів російських міст Приморсько-Ахтарськ, Єйськ та Курськ.

Нагадаємо, ввечері 14 серпня російські війська за допомогою дронів вдарили по об’єкту критичної інфраструктури в Херсоні. Про це повідомив голова Херсонської МВА Роман Мрочко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, київська область вночі 15 серпня знову опинилася під прицілом російських агресорів. Голова ОВА Руслан Кравченко повідомив про масштабну атаку ударних дронів, яка тривала майже всю ніч.

Головне