Українські пілоти завершили навчання у Великій Британії: деталі

Українські пілоти завершили навчання у Великій Британії: деталі

Українські пілоти ЗСУ завершили підготовку у Великій Британії та незабаром вирушать на бойові завдання. 

Про це повідомив посол України у Великій Британії Валерій Залужний.

Він взяв участь у випускній церемонії 3-ї когорти пілотів Повітряних Сил та подякував Великій Британії за постійну підтримку України.

"Я щиро вдячний усьому персоналу за підготовку наших пілотів. Сподіваюся, що вони добре готувалися, а інструктори не були розчаровані. У будь-якому випадку, зовсім скоро ці хлопці підуть у бій, і ми всі будемо молитися, щоб вони повернулися з бойових завдань", - повідомив Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВМС України вперше взяли участь у масштабних навчаннях НАТО: деталі

Він також підкреслив важливість розуміння значення Перемоги, зазначивши, що перемога на полі бою і як результат у війні добувається не лише щоденною працею українських солдатів, офіцерів і волонтерів а й баченням майбутніх дій України та підготовці до них вже сьогодні.

“Молитися будемо ми, а літати , битися і перемагати будете ви. Я сподіваюся, ви добре цього навчилися”, - додав він.

Нагадаємо, Велика Британія виділить Україні кредит у розмірі 2,26 мільярда фунтів стерлінгів для закупівлі критично важливого військового обладнання. Фінансування є частиною масштабної програми підтримки України країнами G7 загальним обсягом 50 мільярдів доларів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський сподівається, що міжнародні партнери нададуть Україні запрошення до НАТО в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Головне