Українські пілоти на F-16 вже тренують завдання ударів по цілях, – Ігнат

Українські пілоти на F-16 вже тренують завдання ударів по цілях, – Ігнат

Процес опанування українцями західних винищувачів F-16 триває. Льотчики перейшли до етапу, на якому відпрацьовую завдання ураження по цілях в повітрі та на землі, розповів в ефір марафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат. 

"Пілоти відпрацьовують вже тактичні прийоми. Відпрацьовують фактично завдання ударів по повітряних, наземних цілях. Це дуже потрібно, бо не лише літати потрібно на літаках і контролювати повітряний простір. На них треба воювати", – зазначив він. 

Навчання тривають не лише для льотчиків, а і для персоналу, який опікуватиметься бортами. Фахівці вчаться обслуговувати F-16, їх озброєння тощо. Це потрібно для того, щоб ці винищувачі працювали в небі над Україною "максимально ефективно". 

В України продовжується підготовка потрібної для винищувачів такого типу інфраструктури. 

Як відомо, раніше цього місяця президент Володимир Зеленський опублікував кадри, на яких показано тренування українських льотчиків на американських багатоцільових винищувачах F-16 у Данії.

Нагадаємо, F-16 можуть з'явитися в небі над Україною ще до літа. Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен зауважила, що для цих винищувачів потрібна серйозна інфраструктура, тому є певні затримки з передачею Україні бортів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Повітряних силах ЗСУ розповіли, якими ракетами будуть оснащені винищувачі F-16, що передадуть Україні. За їхніми даними, йдеться про боєприпаси Harm та GBU-62 JDAM, бракує лише ракети класу "повітря-повітря" типу AIM-120 Аmraam.

Головне