Українські кібервійська атакували найбільший інтернет-портал у росії Mаil.гu

Українські кібервійська атакували найбільший інтернет-портал у росії Mаil.гu

Українські кібервійська атакували найбільший інтернет-портал у росії Mаil.гu. Велика кількість користувачів втратили доступ до своїх акаунтів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України в Telegram-каналі.

"Кажемо "Па-па" Mail.ru. Безоплатний сервіс електронної пошти зупинився завдяки атакам нашого кібервійська", - йдеться у дописі.

Як зазначається, у результаті кібератаки всі користувачі Mail.ru, які перебувають поза територією російської федерації, та частина внутрішніх користувачів, втратили доступ до своїх акаунтів. Мінцифри пояснило, що доступ до імейла - це не тільки пошта, а й можливість відновлення паролів, проходження двофакторної верифікації, доступ до пристроїв.

Нагадаємо, українські хакери успішно зламали російську програму управління безпілотниками, позбавивши противника можливості керувати, налаштовувати та оновлювати безпілотні апарати. За даними ГУР, 8 лютого російські сили скаржаться на серйозний збій у програмному забезпеченні для керування дронами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на мобільних телефонах членів оборонного комітету Європейського парламенту виявили шпигунські програми. Раніше на двох пристроях були виявлені сліди злому. Причина, з якої на телефони могли встановити таку шкідливу програму, наразі не встановлена.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.