Українські хакери зламали російський федеральний центр видачі цифрових підписів, - ГУР

Українські хакери зламали російський федеральний центр видачі цифрових підписів, - ГУР

Кіберафахівці ГУР разом з активістами групи BO Team успішно зламали російський федеральний центр “Основання” який видає електронні цифрові підписи, знищивши терабайти даних і здобувши базу на 1,5 мільйона цифрових підписів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Центр “Основання”, займається видачею електронних цифрових підписів. Ця компанія акредитована міністерством цифрового розвитку росії та вважається одним з найбільш захищених та надійних підприємств держави-агресора. Його клієнтами є причетні до ведення війни проти України банки, військові та інші державні й приватні установи, зокрема “Вертольоти росії”, “Альфа-Банк” та “Трансмашхолдінґ”.

Внаслідок атаки було знищено терабайти важливих даних на серверах центру, а також отримано базу даних на півтора мільйона електронних цифрових підписів. Українські хакери планують виставити ці дані на продаж, а виручені кошти передати на потреби Сил безпеки та оборони України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, мережу російських і білоруських кібердиверсантів виявили у Польщі. Зловмисники планували проникнути у системи органів влади та місцевого самоврядування, щоб отримати закриту інформацію.

Головне