Українські хакери виклали в мережу клієнтську базу російського "Альфа-Банку"

Українські хакери виклали в мережу клієнтську базу російського

Хакерська група Kiborg розкрила повну клієнтську базу російського банку "Альфа-Банк", оприлюднивши інформацію на своєму офіційному сайті.

У жовтні 2023 року Kiborg, у співпраці з хакерами NLB, отримала доступ до бази та розмістила дані про 44 000 клієнтів.

Зазначено, що база включає інформацію, таку як ім'я, дата народження, номер рахунку та телефон клієнта, а також інші важливі дані. Загальна кількість записів у таблиці становить 115 217 571, приблизно 38 мільйонів з яких є унікальними особами та юридичними особами. База даних охоплює період з 2004 року.

Хакери розповіли, що прес-служба банку відкинула цю інформацію, називаючи особисті дані "скомпільованими з кількох випадкових номерів", але пізніше змінила своє повідомлення, звинувачуючи їх у розповсюдженні неправдивої інформації.

"Передаємо привіт службі безпеки Альфа-Банку та персонально Михайлу Фрідману. Раніше ми змогли додзвонитися до нього і той прокоментував злам клієнтської бази банку словами: "Ну, нехай". Можливо, колись він буде більш прихильним до розмови із нами", - йдеться у дописі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у трьох регіонах України продовжуються аварійно-рятувальні операції після атак російської армії. Загалом постраждали  45 осіб, відомо про чотирьох загиблих.

Головне