Українські дрони MAGURA V5 за півтора року уразили 18 суден рф— ГУР

Українські дрони MAGURA V5 за півтора року уразили 18 суден рф— ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про значні успіхи у протидії російському флоту. За півтора року, використовуючи українські безпілотні морські дрони MAGURA V5, вдалося вразити 18 російських кораблів. Про це повідомили в ГУР.

Командир спецпідрозділу ГУР Group 13 з позивним "Тринадцятий" в інтерв'ю Deutsche Welle заявив про фактичну капітуляцію Чорноморського флоту рф у Криму. За його словами, найсучасніші кораблі вже виведені з Севастополя, а флот паралізований і не здатний виконувати свої функції, хоча продовжує споживати бюджетні кошти.

MAGURA V5 - це ударний морський дрон українського виробництва, здатний подолати відстань понад 800 кілометрів зі швидкістю 80 км/год. Його бойова частина важить 250 кг.

Тактика застосування цих дронів передбачає атаки "зграєю", завдаючи численних уражень великим кораблям, що призводить до критичних пошкоджень. Цей підхід виявився ефективнішим, ніж спроби знищити корабель одним влучанням.

“Фактично Чорноморський флот рф у Криму капітулював. Усе найсучасніше і найнеобхідніше рф уже вивела з Севастополя. Він паралізований цей флот. Зараз він їсть гроші з бюджету рф, хоча свої функції виконувати не може”, ― розповів командир спецпідрозділу ГУР Group 13 з позивним "Тринадцятий" в інтерв’ю Deutsche Welle.

Нагадаємо, внаслідок падіння бомбардувальника Ту-22М в рф загинув пілот. Чоловік помер в медичному закладі. Про це повідомив губернатор Іркутської області Ігор Кобзєв.

Як писали "Ми-Україна" раніше, бійці 80-ї ОДШБ показали перші хвилини операції на Курщині, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Головне