Українські безпілотники можуть легко вражати цілі на відстані до 300 кілометрів, - Богдан Долінце

Українські безпілотники можуть легко вражати цілі на відстані до 300 кілометрів, - Богдан Долінце

Українські безпілотні літальні апарати демонструють високу ефективність у враженні цілей на відстані до 300 кілометрів. Хоча удари на більшу глибину також здійснюються, вони не є такими частими через технічні обмеження. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Богдан Долінце, експерт з питань розвитку авіаційного ринку.

Основний діапазон дії українських дронів становить від 300 до 500 кілометрів. Це пов'язано з необхідністю балансувати між дальністю польоту та потужністю бойової частини. Збільшення дальності вимагає зменшення розміру бойової частини на користь більшого паливного баку.

Така особливість конструкції безпілотників створює певні обмеження, але водночас дозволяє ефективно вражати цілі на значній відстані від лінії фронту. Це дає українським силам суттєву перевагу в проведенні дальніх операцій та ударів по стратегічних об'єктах противника.

"Ми бачимо, що ключова операційна дальність лежить у межах 300-500 кілометрів. Чому так? Адже завжди є певна дилема між тим, яку кількість вибухової речовини треба доставити та на яку дальність. Якщо ми хочемо збільшити дальність, то треба зменшувати бойову частину і збільшувати паливний бак", - додав він.

Нагадаємо, на Покровському напрямку протягом доби зафіксовано зміну тактики російських загарбників. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Музичук, речник Національної гвардії України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, представники туарезького повстанського альянсу в Малі категорично заперечили отримання будь-якої зовнішньої підтримки, включаючи допомогу від України, під час недавніх боїв проти урядових сил та найманців "Вагнера". Про це пише Reuters.

 

Головне