Українська "оборонка" набирає обертів, але цього поки замало, - заступник міністра оборони

Українська

Українська оборонна промисловість розвивається проривними темпами. За підсумками минулого року підприємства вітчизняного ОПК втричі наростили обсяги виробництва, а за окремими зразками ще більше, розповів заступник голови оборонного відомства Іван Гаврилюк.

Водночас, за його словами, цього на даному етапі війни недостатньо.

"Цього ще замало з огляду на військову потугу росії. У стислі строки Україна не може самостійно налагодити виробництво всіх необхідних озброєнь для відсічі агресора. Насамперед, маю на увазі сучасні системи ППО та ракети до них, РСЗВ, ракети дальнього радіусі дії, снаряди 155 мм тощо", - пише він у своєму блозі для NV.

Зважаючи на це, допомога від партнерів та союзників для України залишається життєво важливою для України. Йдеться не лише про передачу техніки, озброєння та боєприпасів, а і про підтримки в інноваційному розвитку оборонної галузі держави. 

Гаврилюк нагадав, що у перші повномасштабного вторгнення ворога російська армія суттєво пережала за кількістю танків, бронемашин, систем ствольної та реактивної артилерії, оскільки Кремль готував до війни роками. Однак допомога союзників дала змогу істотно скоротити цей дисбаланс. 

Нагадаємо, цьогоріч у лютому міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що за шість місяців Україні вдалося наздогнати росію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії. Він додав, що наша держава і надалі продовжує нарощувати обсяги виробництва таких безпілотників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за перші три місяці 2024 року Міністерство оборони допустило до експлуатації у ЗСУ понад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва.

 

 

 

Головне