Українська ідентичність має бути донесена до західних партнерів, - Точицький

Українська ідентичність має бути донесена до західних партнерів, - Точицький

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький заявив, що українська ідентичність має бути чітко донесена до західних партнерів та союзників України.

Про це він сказав під час виступу на культурній платформі "Україна відкрита світу".

"Міністерство намагатиметься бути партнером кожному і кожній. Без партнерства я не думаю, що ми чогось досягнемо. Міністерство нічого не виробляє, нічого не продукує та майже й нічого не генерує. Воно має створити умови для того, щоб та ідентичність, та культура, те мистецтво, яке є в Україні, дійшло до кожного і кожної", - розповів міністр.

Він зауважив, що українська спадщина безцінна, але їй доволі складно буде в умовах виділення великої частини бюджету на оборону.

На його думку, міністерство разом із бізнесом мають підтримували найголовніше завдання - збереження культурної спадщини та національної ідентичності України.

Точицький запевнив, що держава робитиме все можливе, щоб гасло "Україна відкрита світу" перетворилося на "Світ відкритий Україні".

Нагадаємо, 13 вересня в Києві відбувається форум "Україна відкрита світу". Захід присвячений обговоренню питань, пов'язаних з просуванням української культури на міжнародній арені, формуванням позитивного іміджу країни та пропозиціями культурних продуктів для світової спільноти.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, під час обміну полоненими, який відбувся 13 вересня, вдалося повернути 15 військовослужбовців тодішнього полку "Азов" НГУ після понад двох років полону.

Головне