Українська енергетика з початку війни отримала понад 19 тисяч тонн гумдопомоги із закордону

Українська енергетика з початку війни отримала понад 19 тисяч тонн гумдопомоги із закордону

Від початку повномасштабного вторгнення рф міжнародні партнери передали українським енергетикам 19,2 тисячі тонн гуманітарної допомоги для підтримки роботи енергосистеми. Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Тільки у вересні Україна отримала обладнання на суму 10,5 мільйонів євро, яке розподіляється між регіонами відповідно до нагальних потреб. Протягом минулого місяця п'ять країн висловили готовність надати додаткову технічну допомогу.

Серед отриманої допомоги - критично важливе енергетичне обладнання, зокрема трансформатори та матеріали для ремонтно-відновлювальних робіт. Для ефективної координації допомоги використовується спеціальна платформа AidEnergy, через яку донори отримують актуальну інформацію про потреби українського енергетичного сектору.

Варто зазначити, що Європейський Союз та його члени вже виділили 400 мільйонів євро з передбачених 629 мільйонів для Фонду енергетичної підтримки України. Ці кошти спрямовуються на ремонтні роботи, закупівлю трансформаторів та мобільних газових турбін для генерації електроенергії.

Нагадаємо, запорізька атомна електростанція опинилася в одному кроці від повного блекауту, що становить серйозну загрозу для її функціонування.

Як писали "Ми-Україна" раніше, запорізька АЕС вчергове опинилася на межі блекауту через ворожі обстріли. 

Головне