Українська економіка зросла на 4,1% за останнє півріччя

Українська економіка зросла на 4,1% за останнє півріччя

Економіка України демонструє позитивну динаміку: за останні шість місяців зафіксовано зростання на 4,1%, такий результат досягнуто всупереч низці несприятливих факторів, що впливають на економічну ситуацію в країні. Про це повідомили у Міністерстві економіки.

Основними чинниками росту економіки є:

  • високі темпи експорту продукції гірничо-металургійного комплексу;
  • ранній початок збору врожаю озимих культур;
  • стабільна робота Українського морського коридору.

Незважаючи на суттєві перешкоди, економічне відновлення України продовжується. Головним чинником, що стримує більш стрімке зростання, виявився брак електроенергії, що призвів до масових відключень. Однак, попри ці виклики, у профільному відомстві залишаються оптимістичними щодо подальшого економічного розвитку країни та підтверджують тенденцію до відновлення.

Динаміка зростання економіки у першому півріччі 2024 року відповідає оновленому урядовому прогнозу. За підсумками поточного року, зростання ВВП України має бути на рівні 3,5%. 

Нагадаємо, у дитячий лікарні "Охматдит", після ракетного удару російських окупантів, відновило роботу онкологічне відділення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, голова Секретної служби США Кімберлі Чітл отримала виклик до Конгресу. Наглядовий комітет Палати представників ініціював слухання у зв'язку з нещодавньою спробою замаху на Дональда Трампа, кандидата на пост президента США. Комітет має намір заслухати директорку щодо обставин інциденту та заходів безпеки, що застосовуються для захисту кандидатів у президенти. Про це повідомив Палати представників.
 


 

Головне