Українська делегація зустрілась з Спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном

Українська делегація зустрілась з Спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном

Українська делегація зустрілась з Спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це повідомив Андрій Єрмак.

В зустрічі взяли участь: глава ОП Андрій Єрмак, міністр оборони Рустем Умєров, пані посол України у США Оксана Маркарова та голова ВРУ Руслан Стефанчук.

"Висловив надію, що вкрай важливі для захисту нашої держави ініціативи буде ухвалено", - повідомив Андрій Єрмак за підсумками зустрічі.

Вони обговорили пакет допомоги Україні.

Питання надання зброї Україні та питання виділення Україні великої бюджетної допомоги вже не розглядали.

Нагадаємо, Путін уперше після видачі ордера МКС прибув в ОАЕ. Президент рф вперше наважився виїхати за межі сусідніх із рф країн. У польоті борт супроводжували російські винищувачі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський не виступив у Сенаті США 5 грудня, тому що там обговорювали не тільки питання України, а й внутрішні американські проблеми.

Вона відмітила, що у конгресі США були заплановані серії внутрішніх брифінгів, і один із них мав включати виступ Зеленського. Однак президент України не виступив, оскільки обговорення на цьому заході охоплювало не лише питання України, а й внутрішні аспекти американської проблематики.

 

 

Головне