Українка намагалася вивезти до Польщі сервала, стверджуючи, що це домашній кіт

Українка намагалася вивезти до Польщі сервала, стверджуючи, що це домашній кіт

Польські митники вилучили в українки хижу тварину родини котячих – сервала. 32-річна українка намагалася переконати працівників митниці в тому, що це її домашня кішка. Про це повідомили на сторінці Митної та фіскальної служби Підкарпатської податкової адміністрації.

Інцидент трапився у пункті пропуску "Корчова".

Сервал - хижий ссавець із характерними довгими кінцівками, охороняється Вашингтонською конвенцією CITES. У дикій природі зустрічається в Африці на південь від Сахари.

У 32-річної жінки не було жодних документів на тварину. Незаконне перевезення зникаючих видів через кордон ЄС є злочином, який карається позбавленням волі від 3 місяців до 5 років. Проти жінки розпочато кримінальне провадження, тварину в неї забрали.

"Хижака перевозили в транспортері на задньому сидінні легкового автомобіля, що в’їжджав до Польщі з України. Громадянка України, яка перевозила тварину, не надала відповідних дозволів та сертифікатів CITES, необхідних для перевезення через кордон видів тварин під охороною. Вона стверджувала, що це домашній кіт породи сервал", – повідомили в KAS.

Нагадаємо, у місті Морозовськ Ростовської області росії виникла пожежа внаслідок нападу безпілотників. Місцева влада покладає відповідальність за цю атаку на українські збройні сили. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила про намір балотуватися на посаду президента на майбутніх виборах, інформує The New York Times.

Головне