Україні вдалося повернути ще 23 дитини з окупованих територій

Україні вдалося повернути ще 23 дитини з окупованих територій

За тиждень до України повернули 23 дитини з тимчасово окупованих територій. Про це розповів керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба.

Дітей вдалося повернути з окупованих населених пунктів Запорізької та Луганської областей. Вісім з 23 дітей також повернули з окупованої Херсонщини.

За словами Кулеби, українські діти перебувають у безпеці та отримують необхідну медичну та психологічну допомогу. Ворог тиснув на неповнолітніх та змушував навчатися в російських школах.

"Особливо цинічним видається "заохочення" до навчання у російських школах. Діти розповіли нам, що росіяни обіцяли платити по 10 тисяч рублів тим, хто погодиться відвідувати їхні навчальні заклади. І це в той час, коли математику в школі стала викладати прибиральниця, а англійську мову - колишній касир продуктового магазину, бо більшість вчителів відмовились від співпраці з окупаційною владою", - розповіли волонтери.

Нагадаємо, що Україна оголосила про повернення з окупації ще вісьмох дітей. Їх визволили з з ТОТ Херсонської області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, через масову мобілізацію працівників луганський тепловозобудівний завод зіткнувся з гострою нестачею кадрів і змушений наймати підлітків від 14 років.

Головне