Україні важливо відновити усі енергообʼєкти до зими, - Зеленський

Україні важливо відновити усі енергообʼєкти до зими, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що дуже важливим питанням є відновлення всіх енергетичних обʼєктів до зими цього року. Про це він повідомив під час виступу на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні.

"В короткій перспективі, ми повинні реалізувати швидке та недороге відновлення усіх енергетичних обʼєктів, які можливо зараз відновити. Дуже важливо зробити це зими, протягом наступних 3-4 місяців. Ми знаємо, як це забезпечити. Від наших партнерів ми просимо обладнання з ваших зупинених електростанцій та пряму фінансову підтримку. Це дозволить відреагувати на ситуацію тут і зараз", - заявив Зеленський.

 а його словами, йдеться саме про коротку перспективу відновлення, для якої Україні потрібна пряма фінансова допомога.

Елементом відновлення може стати децентралізована маневрена газова генерація. Вона, як заявив Зеленський, вирішить питання щодо дефіциту енергії. А в перспективі буде переведено на водень і балансуватиме зелену енергетику.

Нагадаємо, збройні сили Непалу провели масштабну операцію з очищення найвищої гори світу - Евересту, а також двох інших вершин країни - Нупцзе та Лхоцзе. В межах кампанії "Спроба врятувати Гімалаї" упродовж 55 днів звідти в було вивезено тонни сміття, чотири трупи та рештки скелетів, пише Independent.

Як писали "Ми-Україна" раніше, рятувальники виявили уламки літака, на борту якого перебував віцепрезидент Малаві Саулос Чиліма та ще дев'ятеро осіб, які його супроводжували. Усі вони загинули, пише WION.

Головне