Україна зупинила контрнаступ росії на Курщині

Україна зупинила контрнаступ росії на Курщині

Українські військові успішно зупинили контрнаступ російської армії в Курській області, частина якої наразі перебуває під контролем України. Про це повідомив полковник Олексій Дмитрашківський, пресофіцер військової комендатури в регіоні, у розмові з AFP.

За словами Дмитрашківського, російські сили намагалися атакувати з флангів, але ЗСУ стримали їх натиск. Хоча ситуація стабілізувалася, противник все ж досяг певних успіхів, зайнявши один населений пункт та розпочавши бої за інший.

Полковник зазначив, що з кінця серпня внаслідок російських ударів по району загинуло 23 цивільних. На підконтрольних Україні територіях залишаються кілька тисяч російських мирних жителів, яким заборонено покидати регіон, але дозволено вільно пересуватися в його межах.

Дмитрашківський підкреслив, що єдиним способом евакуації цивільних на території, контрольовані росією, було б відкриття "зеленого коридору" за домовленістю між Україною та росією під наглядом міжнародних спостерігачів.

Нагадаємо, Україна отримає значну фінансову підтримку від Швейцарії для розвитку цифрових послуг у ключових сферах. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство оборони України готує указ про припинення мобілізації обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Рішення було оголошене спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком під час бріфінгу після закритої наради з військовими.

Головне