Україна живе за "планом Б", у нас ніколи не було "плану А", - Зеленський

Україна живе за

План “А” України був не допустити війни, отримати достатню кількість зброї та превентивно санкціонувати росію. Наразі українці живуть за планом “Б”.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн 20 вересня.

"Мені вчора журналіст поставив запитання: а що буде, якщо Байден (президент США Джо Байден, - ред.) не підтримає ваш план, чи є у вас "план Б"? Я відверто відповів: ми вже у "плані Б". Ми у ньому живемо і боремося. У нас ніколи не було "плану А". Бо "план А" був у тому, щоб не допустити повномасштабного вторгнення, посилити Україну зброєю і превентивно санкціонувати рф, щоб вона боялась навіть думки про повномасштабне вторгнення", –  зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, прибула з візитом до Києва. Вона приїхала з планом для обговорення питань щодо підтримки української енергетики під час зими. А також – питань оборони, вступу до ЄС і прогресу щодо кредитів G7.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Урсула фон дер Ляєн заявила, що Єврокомісія надасть Україні кредит у розмірі 35 мільярдів євро.

Головне