Україна здобула десяте золото на Паралімпіаді-2024

Україна здобула десяте золото на Паралімпіаді-2024

Українські спортсмени здобули золото та срібло на Паралімпіаді в Парижі, плавці Ярослав Денисенко та Максим Веракса фінішували на першому та другому місцях відповідно. Про це йдеться на сайті змагань.

Українські атлети завоювали медалі на дистанції 100 метрів вільним стилем у класі S12. Ярослав Денисенко виборов золоту нагороду, а Максим Веракса став срібним призером.

Третій українець у фіналі, Ілля Яременко, посів сьоме місце.

Денисенко проплив дистанцію з результатом 53,11 секунди, а Веракса — 53,64 секунди. Цікаво, що саме Веракса поставив світовий та паралімпійський рекорди в цій дисципліні.

На третьому місці опинився представник Азербайджану Раман Салей з часом 53.65 секунди.

Третій українець, який брав участь у запливі, Ілля Яременко фінішував на сьомій позиції з часом 54,63 секунди. Всього з початку Ігор Україна виборола вже 49 медалей: 10 золотих, 18 срібних та 21 бронзову.

Нагадаємо, Україні вдалося евакуювати з Лівану ще 25 українців, серед яких 11 дітей. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Луцьку правоохоронці затримали чоловіка, який стріляв з рушниці по військових ТЦК, ним виявився 40-річний місцевий житель. Про це повідомила поліція Волинської області.

 

Головне