Україна збільшить інвестиції в розробку балістичних ракет і дронів, – Умєров

Україна збільшить інвестиції в розробку балістичних ракет і дронів, – Умєров

Міноборони України планує розширювати розробку вітчизняної зброї, включно з балістичними ракетами, і збільшити фінансування оборонної промисловості.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Умєров підкреслив, що Україна вже інвестувала 4 мільярди доларів у розвиток власної промисловості, і наступного року планує збільшити фінансування. Основними пріоритетами є створення вітчизняних дронів та далекобійної зброї, зокрема балістичних ракет.

"Завдяки нашим інноваціям та підтримці партнерів Україна стала справжнім оборонцем вільного світу. Однак ми не зупиняємось – наш потенціал для зміцнення обороноздатності залишається величезним", – наголосив Умєров.

Міністр також заявив, що Міноборони готове співпрацювати з іноземними партнерами шляхом створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії. Він додав, що Україна пропонує багаторічні контракти на виробництво, постачання і технічне обслуговування озброєння.

Під час форуму було укладено кілька важливих угод, які, за словами Умєрова, посилять українські Сили оборони. У заході взяли участь понад 280 компаній, а форум став значним кроком у зміцненні обороноздатності країни.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський на відкритті другого Міжнародного форуму оборонних індустрій, який відбувся у Києві, заявив, що за останні 6 місяців було вироблено у 25 разів більше снарядів, ніж за весь 2022 рік.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служби безпеки України затримала у Дніпрі двох агентів ФСБ РФ - 40-річного місцевого жителя та його 36-річну дружину. Подружжя здійснювало розвідувальну діяльність та диверсії на користь ворога.

Головне