Україна збила 29 з 32 запущених “Shahed” під час нічної атаки, - ПС

Україна збила 29 з 32 запущених “Shahed” під час нічної атаки, - ПС

російські війська в ніч на 1 жовтня здійснили дронову атаку по території України, та застосували 32 ударні безпілотники типу “Shahed”.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Запуски дронів були здійснені з територій Приморсько-Ахтарська, Курської області Росії та ТОТ Криму (Чауда).

У результаті дій Сил оборони України було збито 29 ворожих безпілотників за допомогою авіації, мобільних вогневих груп та систем радіоелектронної боротьби (РЕБ). 

Атака була відбита у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Сумській та Дніпропетровській областях.

За допомогою системам РЕБ вдалося нейтралізувати ще три безпілотники, які були локаційно втрачені без негативних наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі - один ворожий корабель з "Калібрами"

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 1 жовтня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще понад 1370 солдатів армії рф. Загальні втрати особового складу противника становлять приблизно 654 430 військових.

Як писав "Ми-Україна" раніше, державний департамент США підтвердив право України самостійно приймати рішення щодо використання власної зброї для ударів по території росії.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.