Україна зберігатиме частину наданих літаків F-16 на авіабазах за кордоном, - Повітряні сили

Україна зберігатиме частину наданих літаків F-16 на авіабазах за кордоном, - Повітряні сили

Частина західних винищувачів F-16, які партнери передадуть Україні в рамках оборонної допомоги, буде розміщена на іноземних авіабазах. Про це повідомив начальник авіації командування Повітряних сил Збройних сил України Сергій Голубцов. 

Начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов зазначив, що мета такого рішення - щоб F-16 не були мішенями. Крім того, літаки використовуватимуться для підготовки пілотів.

"Не всі літаки, які будуть передані Україні, зараз прийдуть в Україну. Деякі з них залишаться у тих центрах, де готують наших пілотів та авіаційний персонал. Це будуть українські літаки, які будуть використовуватись для підготовки наших пілотів", – заявив Голубцов.

Голубцов додав, що наразі чотири країни підтвердили надання F-16 Україні. У майбутньому країн може стати більше.

"Що стосується 30 літаків, 40. Тут треба розуміти, що не всі літаки, які будуть передані Україні, зараз прийдуть в Україну. Деякі з них залишаться в тих центрах, де готують наших пілотів і авіаційний персонал. Це будуть українські літаки, які будуть використовуватись для підготовки наших же пілотів", - сказав він.

Він додав, що якщо буде більше пілотів, відповідно буде більше літаків F-16 і на території України.

Нагадаємо, російські медіа заявляють, що увечері суботи, 8 червня, дрони атакували буксир "Інженер Смирнов" та баржу "Секція-179" в Таганрозі. Про це повідомляють російські ЗМІ. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, бійці 63-ї окремої механізованої бригади ЗС України завдали нищівного удару по одній з найпотужніших машин в арсеналі російської армії - важкій вогнеметній системі "Солнцепьок". Про цю успішну операцію повідомляється на офіційному Telegram-каналі бригади.

Головне