Україна затримала вантажне судно, яке заходило в окуповані росією порти

Україна затримала вантажне судно, яке заходило в окуповані росією порти

Військово-морські сили України затримали вантажне судно, яке незаконно заходило в окуповані російською владою українські порти з комерційними цілями, порушуючи українське та міжнародне законодавство.

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук у Facebook.

Затримка судна відбулася відповідно до всіх відповідних процедур.

"Враховуючи кількість звернень до мене журналістів, напишу тут. Так, підпорядковані ВМС ЗС України структури затримали вантажне судно, яке всупереч українському та міжнародному законодавству заходило в окуповані росією українські порти в комерційних цілях. Затримали з дотриманням всіх відповідних процедур", - написав він.

За даними Lloyd's List, судно під назвою Usko Mfu (ІМО: 7919781) під прапором Камеруну з дедвейтом 4127 тонн було захоплено під час прямування річкою Дунай через порушення національних кордонів України та перевезення вантажів до тимчасово окупованого Севастополя і звідти.

"Вантажне судно Usko Mfu (ІМО: 7919781) під прапором Камеруну дедвейтом 4127 тонн йшло з молдавського порту Джурджулешти, коли до нього підійшов корабель і змусив його стати на якір в українському порту Рені… Агент і судновий брокер кажуть, що Usko Mfu перехопили військовим катером, коли він перебував у румунських водах", - йдеться у дописі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Плетенчук розкрив особливості тактики російського флоту в Чорноморському регіоні.

Головне