Україна закликала скасувати виступ російської оперної діви Нетребко в Італії

Україна закликала скасувати виступ російської оперної діви Нетребко в Італії

Міністерство закордонних справ України виступило з заявою, в якій закликало до скасування запланованого виступу російської оперної співачки Анни Нетребко в італійській столиці. 

Оперна діва відома своєю підтримкою російського диктатора Володимира Путіна. Українське МЗС використало свій офіційний акаунт у Twitter (X) для поширення відеоролика, створеного платформою United24, який детально висвітлює зв'язки Нетребко з кремлівським режимом.

У відео наводяться конкретні приклади підтримки співачкою російської політики, зокрема:

  • підтримка окупації українського Криму російськими військами у 2014 році, 
  • фінансова допомога Донецькому оперному театру у сумі понад 20 000 доларів через Олега Царьова, який на той час позиціонував себе як "спікер парламенту Новоросії". Тоді вона заявляла, що "це не про політику, а про мистецтво".

Після шквалу критики Нетребко, хоч і з запізненням, публічно виступила проти війни рф в Україні, але не висловилася проти Путіна. 

"Багаторічна підтримка цією артисткою режиму Путіна не стримує світові сцени від того, щоб співпрацювати з нею. Але як можна насолоджуватися виступами особи, яка є співучасницею злочинів рф?", - наголошується у заяві зовнішньополітичного відомства.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього року у швейцарському Люцерні скасували запланований на 1 червня концерт російської оперної співачки Анни Нетребко.

Головне