Україна закликала FATF внести росію до “чорного” списку за поглиблення зв’язків з КНДР

Україна закликала FATF внести росію до “чорного” списку за поглиблення зв’язків з КНДР

Україна закликала Групу з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) вжити жорстких заходів проти росії у зв'язку з поглибленням її економічних та військових зв'язків з Північною Кореєю та Іраном. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

Як зазначили у Мінфіні, росія використовує незаконні фінансові схеми для підтримки своєї війни в Україні, а також співпрацює з державами-вигнанцями, щоб обійти міжнародні санкції.

“Грубі порушення з боку росії вже давно очевидні для всіх. Кремль посилює військові та економічні зв'язки з Північною Кореєю та Іраном, фінансує терористичні організації, послаблює інституції з протидії відмиванню грошей та спонсорує поширення кіберзлочинності”, - заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Через це Україна звернулася до FATF із закликом внести росію до “чорного” списку, що ускладнить їй доступ до світової фінансової системи. 

“росія продовжує систематично порушувати принципи FATF, надаючи Ірану та Північній Кореї чорний хід до світової фінансової системи. росія також намагається перешкоджати об'єктивним технічним процесам - від накладення вето на механізм моніторингу санкцій щодо Північної Кореї в рамках ООН до обіцянки надіслати делегатів на майбутній пленарний захід FATF, незважаючи на призупинення свого членства в організації”, - заявив голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський. 

Також він додав, що наразі FATF має докази для посилення обмежувальних заходів проти ризиків, які становить росія.

Як писали "Ми-Україна" раніше, заява російського диктатора Володимира Путіна про готовність до переговорів без виведення російських військ з території України матиме суттєві наслідки, заявив радник голови ОПУ Михайло Подоляк.

Головне