Україна заборонила російським військовополоненим телефонувати додому – Лубінець

Україна заборонила російським військовополоненим телефонувати додому – Лубінець

В Україні запроваджено нові обмеження щодо російських військовополонених. Відтепер їм заборонено здійснювати телефонні дзвінки до росії. Про це повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець під час телевізійного марафону.

За словами Лубінця, це рішення стало відповіддю на збільшення випадків страти українських військовослужбовців російською стороною. Омбудсмен підкреслив, що російські полонені зберігають право на листування, але можливість телефонувати рідним їм більше не надається.

Лубінець наголосив, що такі обмеження не суперечать Женевській конвенції, яка гарантує військовополоненим лише право на листування.

Варто зазначити, що ця новина з'явилася невдовзі після заяви президента Володимира Зеленського про захоплення понад 600 російських військовослужбовців під час операції ЗСУ в Курській області РФ 5 вересня.

Ці зміни у поводженні з військовополоненими відображають загострення ситуації у військовому конфлікті та прагнення української сторони захистити права власних військовослужбовців.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва стався вибух, причини якого наразі встановлюються. Інцидент не пов'язаний з роботою систем газопостачання. Про це повідомила Київська міська державна адміністрація (КМДА).

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві закордонних справ Ірану відкинули звинувачення у передачі росії балістичних ракет.

Головне