Україна з початку 2024 року вже виготовила близько 200 тисяч FPV-дронів: дані Мінстратегпрому

Україна з початку 2024 року вже виготовила близько 200 тисяч FPV-дронів: дані Мінстратегпрому

З початку цього року в Україні вже зібрали близько 200 тисяч FPV-дронів. Про це розповіла заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр.

За її словами, усі безпілотники були виготовлені оборонно-промисловим комплексом України, який цьогоріч планує зібрати близько 200 тисяч FPV-дронів.

"Президент говорив про 1 млн мільйон дронів - наші потужності вже дозволяють виготовити стільки, і навіть більше", - заявила Гвоздяр.

При цьому вона додала, що протягом поточного року в Україні планують зібрати 2 мільйони дронів різних типів.

Крім того представниця Мінстратегпрому розповіла, що нині українські спеціалісти працюють над розробкою FPV-дронів типу "крило" та легких розвідувальних дронів, які можуть стати аналогом дронів Mavic.

Нагадаємо, раніше віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що в України є дрони, якими можна управляти не тільки з фронту, а й з тилу. Проте це можливо не для усіх типів дронів, які виробляються.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат заявив, що російське окупаційне військо суттєво наростили застосування розвідувальних безпілотників уздовж всієї лінії фронту.

Головне