Україна вже має спільну оборонну діяльність з Туреччиною, Румунією, Польщею, Британією, - Зеленський

Україна вже має спільну оборонну діяльність з Туреччиною, Румунією, Польщею, Британією, - Зеленський

Україна вже має спільну оборонну діяльність з Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією та має намір досягти домовленостей щодо цього з іншими країнами.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у рамках щорічної шведської конференції "Народ та оборона".

За словами глави держави, країна вже досягла відповідних домовленостей з Чехією, Сполученими Штатами та Німеччиною. Він також запропонував, аби до домовленостей долучилась Швеція.

"Україна вже зараз є і завжди буде одним із найбільш вагомих європейських донорів безпеки. Ми прагнемо, щоб і для власної безпеки, і для безпеки партнерів ми могли спиратися на найкращу зброю та техніку, які є у світі. Тому спільне виробництво зі Швецією для нас пріоритет. І я впевнений, що прийде такий день, коли ми з вами зможемо побачити відкриття в Україні першого спільного виробництва", - додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що є єдине рішення убезпечити Європу від російської федерації у військовому відношенні. За його словами, росія не лише воює в Україні, але й веде гібридну війну проти значної частини Європейського Союзу. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Швеція та Данія закуплять для України додаткові бойові машини CV90. Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що Копенгаген і Стокгольм використовуватимуть промисловий потенціал для забезпечення цих поставок. Данія спочатку зробить фінансовий внесок у розмірі 1,8 мільярда данських крон, а Швеція підтримає закупівлі в рамках угоди.

Головне