Україна вступить у НАТО, питання в термінах, - Рютте

Україна вступить у НАТО, питання в термінах, - Рютте

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна згодом стане 33-м або 34-м членом Альянсу. Питання лише в термінах.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами на зустрічі міністрів оборони країн НАТО, що відбулася в Брюсселі 17 жовтня, передає Вloomberg.

Наразі до складу Альянсу входять 32 держави.

"На даний момент виглядає так, що Україна буде 33-м членом. Але, можливо, хтось інший проскочить вперед. Але Україна в майбутньому буде членом НАТО. Це те, що ми вирішили у Вашингтоні. Тож питання зараз у хронології", - сказав він.

Рютте зазначив, що союзники нині зосереджені на тому, щоб створити умови, які наблизять Україну до членства в НАТО.

"Якщо є конкретне питання "Коли?", я не можу дати на нього відповідь зараз, на цей момент. Але ми працюємо над усіма цими напрямками, щоб насправді вони одного дня стали членом НАТО", – додав генсекретар.

Перед цим стало відомо, що президент Польщі Анджей Дуда провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте, під час якої обговорили питання посилення допомоги Україні. Під час розмови вони обговорили ключові напрямки зміцнення оборонних та стримувальних заходів Альянсу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо пообіцяв блокувати вступ України до НАТО, доки буде при владі.

Головне