Україна все ще може перемогти у війні, але є умова, - Столтенберг

Україна все ще може перемогти у війні, але є умова, - Столтенберг

Незважаючи на зростаючі виклики перед Україною на полі бою, українці все ще можуть перемогти за умови надійної та тривалої підтримки союзників по НАТО.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Празі на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою.

"Україна продовжує хоробро боротися, але виклики, які перед нею стоять, стають дедалі більшими. Україна може перемогти, але тільки з тривалою та міцною підтримкою союзників по НАТО", – зазначив Столтенберг.

За його словами, завтрашня неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО стане важливим етапом у підготовці до майбутнього саміту у Вашингтоні.

"Коли лідери зберуться в липні, ми зробимо подальші кроки щодо інвестування в нашу безпеку, зміцнення зв'язків з партнерами та підтримки України. На саміті НАТО в липні ми плануємо закріпити нашу підтримку на більш міцній основі, включаючи більшу роль НАТО в координації допомоги у сфері безпеки та навчання, а також у багаторічних фінансових зобов'язаннях", – підсумував Столтенберг.

Раніше Генсек НАТО Столтенберг закликав скасувати обмеження для України на використання зброї по цілях в росії.

Деякі західні аналітики стверджують, що США спробували впливати на те, як Україна веде війну, з початку конфлікту. Нерідко американська сторона відмовляла в наданні Україні необхідного озброєння, яке вона терміново просила, лише згодом віддавши його через багато місяців. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в МЗС відреагували на скандальну заяву прем'єра Грузії Іраклія Кобахідзе про Україну.

Головне