Україна впевнено рухається до європейських митних стандартів, - Держмитслужба

Україна впевнено рухається до європейських митних стандартів, - Держмитслужба

Європейський Союз визнав прогрес України в адаптації митного законодавства до європейських стандартів на восьмому засіданні Підкомітету з питань митного співробітництва Комітету асоціації Україна

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Засідання відбулося 8 жовтня відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Заступник Голови Державної митної служби України Владислав Суворов зазначив, що, незважаючи на виклики війни, Україна продовжує свій курс на євроінтеграцію. 

Протягом останнього року було прийнято два важливі стратегічні документи: 

  • Національну стратегію доходів на 2030 рік;
  • Довгостроковий національний стратегічний план цифрового розвитку митниці.

 

“Обидва документи спрямовані на адаптацію митного законодавства України до митного законодавства ЄС, впровадження IT-систем, сумісних з ІТ-системами Євросоюзу, а також підвищення інституційної спроможності митниці для виконання європейського законодавства”, - пояснює Суворов.

За його словами, Європейська комісія вже оцінила високий рівень виконання цих стратегій. Він також висловив сподівання на подальший прогрес у цьому напрямку, за підтримки європейських партнерів.

Заступник Голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку Олег Ніколайчук доповів про успішне впровадження трьох митних IT-систем і завершення розробки ще однієї, відповідно до технічних специфікацій MASP-C. Він зазначив, що українське Єдине вікно, яке було запроваджене у 2016 році, готове до інтеграції з EU Single Window.

За результатами обговорення сторони домовилися провести технічні консультації щодо практичних аспектів митного оформлення міжнародних поштових відправлень, управління ризиками, розвитку IT-систем та сертифікації товарів.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, посли держав-членів Європейського Союзу погодилися надати Україні кредит у розмірі 35 млрд євро. Його погасять коштом прибутку від заморожених російських активів.

Головне