Україна вперше приєдналась до навчань НАТО з протидії БПЛА

Україна вперше приєдналась до навчань НАТО з протидії БПЛА

З 10 по 20 вересня НАТО організувало щорічні навчання з тестування систем захисту від безпілотників. Цього року вперше до них долучилася Україна. Про це повідомили на сайті Північноатлантичного альянсу.

У заходах взяли участь 450 фахівців з 19 країн-членів Альянсу та трьох держав-партнерів. Згідно з інформацією на офіційному сайті НАТО, участь України стала можливою завдяки Дорожній карті інноваційного співробітництва, затвердженій на Вашингтонському саміті 2024 року.

Протягом 10 днів учасники випробували понад 60 різних систем і технологій для боротьби з безпілотниками, включаючи датчики, системи наведення, засоби радіоелектронної боротьби та кіберзахисту.

"Навчання C-UAS TIE надають унікальну можливість спільно вирішувати актуальні проблеми, пов'язані з автономністю та сумісністю дронів, а також вчитися на бойовому досвіді України у протидії малим безпілотним апаратам", - зазначили в НАТО.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив 19 вересня на заході Німецького фонду Маршалла, де наголосив на важливості військової підтримки України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія утримує кораблі споряджені високоточним ракетним озброєнням в басейнах Чорного та Середземного морів. Відповідні дані станом на ранок 20 вересня навели у ВМС ЗС України.

Головне