Україна влітку отримає 3,4 млрд євро допомоги, зокрема від заморожених активів рф

Україна влітку отримає 3,4 млрд євро допомоги, зокрема від заморожених активів рф

Євросоюз влітку передасть нову фінансову допомогу, 3,4 мільярдів євро для України, зокрема це від заморожених активів рф. 
Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні.

У липні стануть доступні 1,5 мільярда надходжень від заморожених російських активів. З цієї суми 10% підуть на реконструкцію та відновлення, "великий відсоток" — на захист.

У червні надійде 1,9 мільярдів євро в межах програми Ukraine Facility. Нагадаємо, ця програма передбачає надання Україні 50 мільярдів євро впродовж 2024–2027 років. 

"Сьогодні я також можу оголосити, що до кінця цього місяця ми надамо Україні додаткові €1,9 млрд з нашого Українського механізму фінансування. Це пов'язано з комплексною стратегією реформ та інвестицій, яку схвалила Україна. Вона називається "Український план", - заявила у Берліні голова Єврокомісії Урсула фон де Ляєн.

Крім того, у липні Україні стануть доступні 1,5 мільярдів євро надходжень від заморожених російських активів. З цієї суми 10% підуть на реконструкцію та відновлення, "великий відсоток" - на захист.

Нагадаємо, російські війська протягом 10 червня, завдали 548 ударів по мирних населених пунктах Пологівського та Василівського районів Запорізької області, внаслідок поранено трьох громадян.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ракетні удари української армії по російських позиціях запуску ракет допомогли скоротити кількість обстрілів обласного центру, який надпотужно обстрілювався ворогом у травні. Про це в коментарі Reuters повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

Головне