Україна вивела з ладу третину кораблів Чорноморського флоту рф, - ВМС

Україна вивела з ладу третину кораблів Чорноморського флоту рф, - ВМС

Україна зруйнувала або вивела з ладу третину всіх російських військових кораблів у Чорному морі, наносячи серйозний удар по військовому потенціалу Москви.

Про це повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук у коментарі для Associated Press.

Плетенчук наголосив, що удар від Сил оборони 23 березня спричинив серйозні пошкодження російському десантному кораблю "Костянтин Ольшанський", що знаходився в Севастополі на окупованому Росією Криму. Цей корабель, який раніше належав до складу ВМС України, був захоплений росією під час анексії Криму в 2014 році.

Також постраждали великі десантні кораблі "Азов", "Ямал" та розвідувальний корабель "Іван Хурс". Ці кораблі тимчасово не зможуть виконувати бойові завдання.

За словами Плетенчука, за останні два роки Силам оборони України вдалося знищити або вивести з ладу третину кораблів Чорноморського флоту рф. Однак він також визнав, що затонуло лише два з десятка російських ракетних катерів. Плетенчук заявив, що Україна продовжить завдавати ударів.

Кінцева мета України - повна відсутність військових кораблів російської федерації в Азовському та Чорноморському регіонах.

Нагадаємо, українські військові під час атаки по окупованому Криму 24 березня уразили чотири російських судна - до раніше підтверджених великих десантних кораблів "Ямал" та "Азов" додалися розвідувальний плавзасіб "Іван Хурс" та плоскодонний десантний корабель "Костянтин Ольшанський". 

Під час атаки Сил оборони на Севастополь 24 березня постраждали не лише кораблі ворога, а і будівля військово-морської бази "Севастополь". За словами речника ВМС ЗС України Дмитра Плетенчука, це важливий для чорноморського флоту рф об'єкт.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, у рф операторів ППО карають за успішні атаки українських дронів по нафтобазах.

Головне