Україна вироблятиме ракети для ППО з дальністю дії 100 км — заступник міністра оборони

Україна вироблятиме ракети для ППО з дальністю дії 100 км — заступник міністра оборони

Україна вироблятиме ракети для ППО з дальністю дії 100 кілометрів. Про це повідомив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Планують виробляти як звичайні переносні зенітно-ракетні комплекси, так і системи ППО з дальністю більш як 100 кілометрів на зразок ЗРК "Корал".

Зараз найбільшу увогу приділяють виробництву ППО.

Також нів нагадав, що в затвердженому бюджеті на 2024 рік на закупівлю ракет і боєприпасів передбачено близько 175 мільярдів гривень.

Нагадаємо, США запровадили санкції у зв’язку з запуском військового супутника Північною Кореєю. Про це повідомили у Державному департаменті США. 

Сполучені Штати внесли до санкційного списку вісім громадян КНДР, які перебувають у рф, Китаї, Ірані та інших країнах, а також одну юридичну особу в КНДР "у відповідь на незаконний запуск КНДР 21 листопада військового шпигунського супутника", – йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Білому домі озвучили головні пріоритети, а саме три ключових напрями підтримки України взимку. Про це повідомляє координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу. США разом з іншими країнами продовжать працювати над зміцненням можливостей української ППО. Допомога Україні у зміцненні критичної енергетичної інфраструктури. Надання Україні резервного обладнання та матеріалів, в тому числі, високовольтних.


 

Головне