Україна виконає 11 пропозицій Угорщини стосовно нацменшин, — Стефанішина

Україна виконає 11 пропозицій Угорщини стосовно нацменшин, — Стефанішина

Україна готова задовольнити вимоги Угорщини щодо нацменшин у рамках євроінтеграції. Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. 

Під час Першої міжурядової конференції щодо початку переговорів про членство України в ЄС Україна зробила заяву щодо виконання нашою державою 11 пропозицій Угорщини стосовно національних меншин.

"Україна щиро віддана вирішенню і повній імплементації 11 питань, порушених угорською стороною," - наголосила Стефанішина.

Вона підкреслила, що виконання цих пропозицій відбуватиметься в рамках загального процесу євроінтеграції України. 

Нагадаємо, прогноз про вступ України в ЄС зробив сам президент Єврокомісії. Шарль Мішель вважає, що наша держава має стати повноцінним членом блоку до 2030 року. Втім, на шляху України стоїть необхідність виконання широкого спектру зобов'язань, які охоплюють як політичну, так і практичну сфери для отримання членства в Європейському союзі. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 25 червня стало відомо про плюс один підпис під комюніке з Латинської Америки. Президент Володимир Зеленський назвав нового підписана рішення Саміту миру у Швейцарії.

Головне