Україна відкриє новий пункт пропуску на кордоні з Румунією, - Шмигаль

Україна відкриє новий пункт пропуску на кордоні з Румунією, - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів наразі розглядає можливість відкриття нового пункту пропуску на кордоні між Україною та Румунією. Цей пункт пропуску планують назвати "Біла Церква — Сігету Мармацієй".

Про це прем'єр написав у Telegram.

"Сьогодні Україна та Румунія будують надзвичайно вигідне партнерство, і ми маємо на меті його постійно поглиблювати. Ухвалюємо постанову, що дозволить відкрити новий українсько-румунський пункт пропуску Біла Церква — Сігету Мармацієй", — сказав Шмигаль.

Він також зазначив, що Україна планує відкрити дев'ять нових пунктів пропуску та провести модернізацію ще 13 існуючих на західному напрямку.

"Це надасть додаткові можливості для українського експорту та сприятиме нашій секторальній інтеграції до Європейського союзу", — додав Шмигаль, пояснюючи мету цих змін.

Нагадаємо, фермери у Польщі поновили свої дії з блокування перетину кордону вантажними транспортними засобами на напрямку "Угринів-Долгобичув". Нетривале розблокування, яке тривало з 28 березня, добігло кінця.

Крім того, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України. Студенти-чоловіки зможуть виїжджати за кордон за деяких умов.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна працює над рослідуванням справи про геноцид проти українців російською федерацією.

Головне