Україна веде переговори зі США щодо можливості завдання ударів ATACMS по російських аеродромах, - WP

Україна веде переговори зі США щодо можливості завдання ударів ATACMS по російських аеродромах, - WP

Україна веде дипломатичні перемовини з США щодо можливості застосування балістичних ракет ATACMS для атак на військові аеродроми в росії. Про це повідомило видання The Washington Post.

Цю інформацію повідомив анонімний радник президента Зеленського у розмові з журналістами. За його словами, такі удари необхідні для нейтралізації російських винищувачів на їхніх базах, які використовуються для завдання атак у відповідь.

Стратегічна мета полягає у зміцненні позицій Збройних Сил України в районах Курської області, які наразі перебувають під їхнім контролем. Радник підкреслив, що це посилить переговорну позицію України у потенційному діалозі з росією. Таким чином, Київ прагне розширити свої військові можливості для досягнення стратегічної переваги.

"Це дасть їм важелі впливу, необхідні для переговорів з росією - ось про що йдеться", - зазначив радник.

За інформацією від радника президента, українські збройні сили здійснили значний прорив, захопивши близько 100 квадратних кілометрів території противника. Протягом трьох днів українські підрозділи просунулися вглиб ворожих позицій, минаючи великі населені пункти з тисячами мешканців.

В ході цієї операції Сили оборони України взяли в полон сотні російських військовослужбовців. Крім того, під контроль українських військ перейшла стратегічно важлива газовимірювальна станція, яку росія використовувала для енергетичних операцій з Угорщиною та Словаччиною.

Радник Зеленського підкреслив, що ця станція знаходиться приблизно за вісім кілометрів (п'ять миль) вглиб російської території. Це свідчить про суттєве просування українських сил та потенційні зміни в регіональній енергетичній динаміці.

Нагадаємо, за даними оборонного відомства російської федерації, на території кількох прикордонних регіонів та анексованого Криму було знищено 75 безпілотних літальних апаратів. Про це йдеться в повідомленні Міноборони рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс та її республіканський суперник Дональд Трамп проведуть дебати на телеканалі ABC 10 вересня. Про це повідомляє CNN.

 

Головне