Україна в квітні отримає 1,5 млрд євро від Євросоюзу

Україна в квітні отримає 1,5 млрд євро від Євросоюзу

Україна може отримати другий транш попереднього фінансування у розмірі 1,5 мільярди євро вже у квітні. Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

В повідомленні Єврокомісії йдеться, що це буде другий транш в рамках проміжного фінансування. Відповідне рішення ухвалили на зустрічі членів Керівного комітету та Міжвідомчої платформи координації донорів.

Така зустріч вперше зустрілися в Києві. Участь в ній взяли Україна, країни G7, а також Республіка Корея, Нідерланди, Норвегія та Швеція, а також спостерігачі з Данії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Іспанії, Бельгії, Фінляндії та Швейцарії.

Програма допомоги забезпечує необхідну ліквідність для фінансування функціонування держави, зокрема, виплати заробітної плати, пенсій і надання основних державних послуг.

Нагадаємо, з’явилися супутникові знімки наслідків удару по авіазаводу у Воронезькій області, що ремонтує ракети, які росія запускає по українській території з винищувачів і бойових гелікоптерів. Про це повідомили журналісти проєкту “Схеми”.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Велика Британія та Україна підписали рамкову угоду для заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях. Про це повідомили на сайті британського уряду.

 

Головне