Україна в грудні імпортувала найбільше електроенергії за 2023 рік

Україна в грудні імпортувала найбільше електроенергії за 2023 рік

Україна в грудні імпортувала рекордні обсяги електроенергії за 2023 рік. За рік імпортували 232 950 МВт-годину. Про це повідомляють ExPro.

Найбільше імпорт електроенергії зріс у період зимових свят. 

"Зниження цін на сусідніх європейських ринках простимулювало зростання імпорту електроенергії. Поставки з 22 грудня відбувались майже у всі години доби", - зауважило видання.

Торік імпорт електроенергії в Україну зріс у 75 разів. Найбільше електроенергії до України надходило зі Словаччини, 69%. 

Найбільше Україна експортувала до Молдови та Словаччини - по 40% від загального експорту електроенергії.

Нагадаємо, у Києві заживили всіх абонентів, знеструмлених унаслідок обстрілу. Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

"Київ повністю зі світлом після масштабної атаки ворога. Енергетики повернули електропостачання у Святошинський, Шевченківський, Подільський, Оболонський райони Києва", - йдеться у повідомленні.

У Київській області знеструмлено дві підстанції обленерго, внаслідок чого без світла залишаються ще понад 56 000 точок обліку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, енергетики відновили електропостачання 250 тисячам споживачів у Києві, які залишилися без світла через ракетний удар рф вранці 2 січня. Про це повідомили у ДТЕК.

"Енергетики ДТЕК відновили електропостачання 250 тисячам киян, які залишились без світла через ранковий обстріл", - йдеться у повідомленні.

 

 


 

Головне