Україна у січні вийшла на довоєнні обсяги експорту морем, - Шмигаль

Україна у січні вийшла на довоєнні обсяги експорту морем, - Шмигаль

Україна у січні поточного року вийшла на довоєнні обсяги експорту морем. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Водночас він додав, що протягом шести місяців українським зерновим коридором пройшли понад 660 кораблів, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів до 32-х країн світу.

"70% з цих вантажів - це аграрна продукція наших сільгоспвиробників", - наголосив очільник українського уряду.

Також він зазначив, що Україна поступово наближається до виходу загального обсягу експорту на показники до повномасштабного вторгнення.

"Минулого місяця в грошовому еквіваленті загальний український експорт склав 3,1 млрд доларів, з них 1,9 млрд доларів - це морський експорт.

Дякую українським військовим за безпеку чорноморської логістики, українським підприємцям за економічну активність, яка посилює державу, а також партнерам, які підтримали проєкти в частині страхування воєнних ризиків", - заявив Денис Шмигаль.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Міністерстві економіки заявили, що у січні цього року Україна відправила за кордон найбільшу кількість продукції з початку повномасштабної війни - 12 мільйонів тонн товарів.

Головне