Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн у Європі — Укргідрометцентр

Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн у Європі — Укргідрометцентр

У період з 1 по 7 липня Україна опиниться серед європейських країн з найвищими температурними показниками. Спекотна погода в Україні буде подібною до кліматичних умов Середземномор'я, з максимальними температурами, що сягатимуть +37°C. Про це повідомляє Гідрометцентр. 

Цього тижня українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34 градуси, а у південній частині, центральних та східних областях аж до 37 градусів. 

У Вінницькій, Київській та Чернігівській областях мінлива хмарність вночі без опадів, вдень короткочасні дощі, місцями грози; температура вночі 17-22°, вдень 29-34°.

На решті території — суха жарка погода; температура вночі 19-24°, вдень 30-34°, місцями сильна спека 35-37°.

"Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон. Поширюючись із південного сходу, воно накриває майже всю країну, трішки не дотягуючись до наших західних кордонів, та не поширюючись далі — у західну та північну Європу. Тому західний регіон України має дещо нижчі температури", — пояснюють синоптики.

Нагадаємо, під керівництвом Стамбула стартувала спільна місія Румунії, Болгарії та Туреччини з розмінування Чорного моря. Про це повідомляє Bloomberg.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський привітав Угорщину з початком її головування в Раді Європейського Союзу і подякував Бельгії за її лідерство під час її каденції головування в ЄС. Про це повідомив президент у соцмережах.

Головне